• Rani Tria Anggiani

To Fall in Love With Anyone" Social Experiment (part 1)"

Have you ever heard of 36 questions that makes people fall in love with each other? well, i didn't know it either until I watched the recent Big Bang theory episode, where Penny and Sheldon cooper did this experiment (which, obviously, they failed).

Is it possible to fall in love with someone by asking just 36 questions?

One of the most popular articles on NewYorkTimes.com, "To Fall in Love With Anyone, Do This," poses that idea. The author relies on the research of psychologist Arthur Aron. He brought together pairs of strangers who were told to ask each other a series of increasingly personal questions. He found that, afterward, the pairs felt greater closeness than strangers who engaged in small talk.

Source: Cbsnews.com

The idea is to increase a level of intrapersonal communication by mutual vulnerability fosters closeness. Success level of the experiment is based on how the person you asked a question with feel enjoyable, and willing to share the answer with honesty. what I'm trying to do here, is to answer those questions, and to see are their people who read this fall in love with me (or not) to prove if this experiments really work, with one-way communication. So here we go.

1. Given the choice of anyone in the world, whom would you want as a dinner guest?

answer :

My Grandpa, I just remembered him as a child.. and he never sees me as teenager or adult, even though it was one of his dream (to witness his grandchild progress). So I want to be given a chance to have dinner with him and to tell him all of my achievements and tell him that he has nothing to worried about.

2.Would you like to be famous? In what way?

answer :

to inspire a lot of people, especially woman. Because of these days, I see that woman tend to be treated quite terribly. It doesn't have to be a tv famous, I want to be famous among certain group of people only :)

3. Before making a telephone call, do you ever rehearse what you are going to say? Why?

answer :

Depends on who's I'm going to call, and the purpose of my call. If I really like that person or the person is important to me, I would rehearse first to avoid words that I don't intentionally say.

4. What would constitute a "perfect" day for you?

answer :

Strolling around the nature with people who I love, while eating the local street food, chatting random topics and having a little laugh, seeing street performer do their things and be amazed by that, and then close the day by sleeping side by side with loved one, knowing that tomorrow is another adventure for us.

5. When did you last sing to yourself? To someone else?

Answer :

To myself, just three hours ago when I got stuck in terrible traffic. To someone else, wow I can't remember when we sing together does it counts? if it so, then Saturday 2 weeks ago :)

6. If you were able to live to the age of 90 and retain either the mind or body of a 30-year-old for the last 60 years of your life, which would you want?

answer :

this seems greedy, but I would like to retain both mind and body. So I and my husband will still have all the energy to go to dates but still manage to raise child without getting tired :p

7. Do you have a secret hunch about how you will die?

answer :

Once in while I imagine myself died while giving birth or car accident (this is because Jakarta's traffic is pretty bad for woman driver). But personally, i prefer to die as an old lady.

8. For what in your life do you feel most grateful?

Answer :

For given the chance to live comfortably, and to be born as a Muslim.

9. If you could change anything about the way you were raised, what would it be?

Answer :

I don't have any complaint in this area, if I change just a tiny bit of how my parents raised me, I wouldn't become who I am today.

10. If you could wake up tomorrow having gained any one quality or ability, what would it be?

Answer :

To have a deep level of understanding other people thoughts and feeling, and to be able to read people's mind, be invisible once in a while..that would be great :p

end of part 1, see you on the other part

oh and if you want to full part of the questions that you want to test to your partner, you can read the whole instructions on

http://www.nytimes.com/2015/01/11/fashion/no-37-big-wedding-or-small.html?_r=0

4 views
Featured Posts